KUVATI NIJE TEŠKO, KADA ZNATE ŠTA!

   Bookmark and Share       Pridružite nam seRegistracija - PrijavaPrijava
MojKuvar na Facebook-u
Iz kategorije:Riblji specijaliteti
Dalmatinska juha od bijele ribe
Porcije: 0
Priprema: oko 40 -60 min
Kuvanje:
Mirovanje:

Potrebni sastojci:

Priprema jela:

**** Pošto se svaka riba jako brzo skuha a za dobru juhu je potrebno povrče dosta dugo kuhati tome ćemo doskočiti tako da povrče stavimo kuhati dosta prije ribe.

Dakle:


U vodu stavite sol, papar, vegetu, ulje, lovor, mrkvu, luk, češnjak pa pustite lagano da kuha od 35 do 50 min. Zatim dodajte ocat i ribu u komadu, kuhajte još 15-20 min (zavisi o veličini ribe a znamo da je manju ribu potrebno dosta kraće kuhati -oko 10-tak minuta pa ćak i kraće).

Kad riba omekša (dakle nećemo ju pustiti da se raspadne nego ćemo probati vilicom da li se meso odvaja od kosti), izvadite je iz juhe, pospite kosanim peršinom, prelijte s malo maslinova ulja i juhe i servirajte.

Juhu trebamo procijediti, ukuhati rižu,posuti sjeckanim peršinom opet politi s malo maslinovog ulja (ko voli) i poslužiti kao ukusnu riblju juhu.

>>> U juhu prilikom serviranja možemo ubaciti komade očišćene ribe.

>>> Početnicima u kuhanju riblje juhe i slabim poznavateljima ribe i odvajanja kostiju kao i osobama s malom djecom preporučuje se juha od mola (oslić) (kvalitetna bijela riba) jer mol ima samo jednu glavnu kost koju je vrlo lako skinuti a nema sitnih kostiju.


Recept poslan od mojkuvar.com



Prijatno


Autor Gost uključeno (36555 pregleda)
Komenatri su vlasništvo njihovih autora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Online ...
Trenutno online: 26 korisnika
(19 korisnik/a na sekciji Recepti)
Članovi: 0
Gosti: 26

detaljnije...