KUVATI NIJE TEŠKO, KADA ZNATE ŠTA!

   Bookmark and Share       Pridružite nam seRegistracija - PrijavaPrijava
MojKuvar na Facebook-u
Iz kategorije:Predjela
Pihtije
Porcije: 0
Priprema:
Kuvanje:
Mirovanje:

Potrebni sastojci:

Priprema jela:

Sve treba prethodno da je dobro očišćeno i ošureno tako da se bijeli.

U lonac staviti meso (bitno je da meso bude sa kostima jer one želiraju čorbu), naliti hladnom vodom da dobro ogrezne, pa staviti na vatru da polako provri. Pustiti da vri sve dok ne izbije pena, koju treba skidati i bacati.
Kad je pena prestala da izbija, staviti list lovora, zrna belog bibera, peršuna, šargarepe, limuna, crni luk, bielog luka, soli.

Kuvanje treba da traje 4-5 sati, u odnosu na to kakvo je meso. Ono treba da se toliko kuva da se kosti same odvajaju. Posle tolikog kuvanja voda će se smanjiti, ispariti za dobru trećinu, gotovo za polovinu.
Tada skinuti sud s vatre i pustiti da se malo vrlo malo ohladi, a zatim pažljivo pokupiti koliko se god može bolje, mast koja pliva po površini čorbe.
Kad je to urađeno, procediti čorbu kroz gusto sito (cediljku).

Najpogodnije je sasuti masu u više manjih posudica, meso rasporediti u činije, šargarepu iseći u reckave kolutiće radi dekoracije i takođe raspodeliti u činije, pa preko sasuti čorbu. Po želji može se stucati koji češanj belog luka, pa razmutiti ga u toj istoj čorbi.

Tako napunjene činije ostaviti na hladnom mestu da se čorba zgusne i stvrdne. Uz pihtije poslužiti strugani ren u vinskom sirćetu.Autor Tanja uključeno (22373 pregleda)
Komenatri su vlasništvo njihovih autora. Mi nismo odgovorni za njihov sadržaj.
Online ...
Trenutno online: 10 korisnika
(8 korisnik/a na sekciji Recepti)
Članovi: 0
Gosti: 10

detaljnije...