KUVATI NIJE TEŠKO, KADA ZNATE ŠTA!

   Bookmark and Share       Pridružite nam seRegistracija - PrijavaPrijava

Trenutno na ovoj temi:   1 Anonimno

zdravkoborac@yahoo.com
dnevni jelovnik dvogodisnjaka
Gost_zdravkoborac@yahoo.com
mlada sam mama dvogodisnje devojcice i obozavam da spremam jela,uzivam dok sam u kuhinji,ali imam jedan problem....ne znam kad u koje vreme da joj dajem obroke?! kad god joj nudim da jede pojede po malo,zanima me sta otprilike i u kojoj kolicini da joj dajem za dorucak,za rucak i za veceru???hvala vam unapred

Napisano: 02.12.09 18:19
Transfer the post to other applications Transfer


mama
Re: dnevni jelovnik dvogodisnjaka
Gost_mama
Količina hrane

Količina hrane se znatno smanjuje u ovom periodu, jer je rast usporen a počinje faza motornog i psihičkog razvoja deteta. Dete počinje da se kreće i zato mu je potrebno više raznovrsne hrane koja će mu obezbediti potrebnu energiju, minerale i vitamine.

U drugoj godini života neka deca već imaju “redovne obroke“ a neka se još uvek prilagođavaju novom načinu ishrane. U svakom slučaju prilikom hranjenja dete ne treba terati da pojede celu količinu pripremljene hrane, već nuditi manje količine više puta u toku dana. Treba mu ponuditi raznovrsnu i kvalitetnu hranu i pustiti ga da samo izabere šta i koliko će da jede. Hranu koju odbija ponuditi neki drugi put.


Uvođenje novih namirnica u ishranu

U prvoj polovini druge godine života u ishranu deteta postepeno se uvode neke nove namirnice koje sadrže alergene. Ove namirnice mogu izazvati pojavu atopijskog dermatitisa (alergije) tako da je neophodno uvoditi samo po jednu namirnicu nedeljno, i koristiti je tri do četiri dana, da bi u slučaju pojave alergije znali o kojoj se namirnici radi.

Napisano: 03.12.09 22:14
Transfer the post to other applications Transfer


vanjasim@sezampro.rs
Re: dnevni jelovnik dvogodisnjaka
Gost_vanjasim@sezampro.rs
moja devojcica ima skoro dve godine....ide u jaslice, tako da kod njih ima 3 obroka: dorucak 8:30-9h, uzina 11:30 -12h, rucak 14:30-15h..... kad dođe kuci, uzina oko 17h, vecera oko 20h i ide na spavanje......za dorucak im daju razne nemaze na hleb+mleko,jogurt, uzina im je od raznih kolaca,sutlijas,voce.....rucak su razna jela sa mesom i povrcem, a za veceru mi jede neku laksu hranu....

Napisano: 05.12.09 15:55
Transfer the post to other applications TransferOnline ...
Trenutno online: 20 korisnika
(4 korisnik/a na sekciji Diskusije)
Članovi: 0
Gosti: 20

detaljnije...